kolmapäev, 24. mai 2017

SINA SAAD JA OSKAD TOETADA LOOVUSE AVALDUMIST HARIDUSES

Image result for creativity
Loovuse vajalikkus tänapäeval avaldub kahel tasandil: ühiskonna paremaks tegemine ja iga inimese eneseteostus, elurõõm. Selle aluseks on õpetamise- ja õppimise meetodid, õpetajate valmidus toetada enda ja õpilaste loomepotentsiaali avaldumist. Loovus aitab kohaneda meie kiiresti muutuvas maailmas. Loovus toetab uute teadmiste omandamist ja nende kasutamist elus.
Käesolev blogi on koostatud Tallinna Ülikooli üliõpilaste poolt õppeaine Erialasid lõimiv uuendus raames, mille teemaks on "Loovuse toetamine hariduses". Meie blogi eesmärgiks on pakkuda õpetajatele ja õpilastele loovuse avaldumist ja hoidmist toetavaid võimalusi.
Blogi koostajad lähtuvad sellest, et me kõik (lapsed ja täiskasvanud) oleme loovad meile ainuomasel viisil. Kõigis on loomepotentsiaal, mille avaldumine vajab toetamist, "välja meelitamist". Kõik, kes me töötame lastega, kasvatame oma lapsi, peame olema väga tähelepanelikud laste loovuse avaldumise suhtes, õppima seda märkama, innustama ja andma tagasaisidet. Laste loovuse teotamise eelduseks on täiskasvanute uskumus omaloomepotentsiaali ehk loov enesetõhusus, sellest lähtuvalt saame julgustada laste loovat mõtlemist ja käitumist. Loovusest lähemalt leiad siit.