esmaspäev, 22. mai 2017

LOOVUS JA LIIKUMINE


Loovuse avaldumist saab toetada liikumistegevuse kaudu, seda seostatakse kõige enam loovliikumise ja tantsulise liikumisega. Saab luua erinevaid tegevusi laste ja noorte liikumistegevusteks erinevate asendite, liikumisetüüdide, erinevate lahenduste pakkumisel muusika kasutamisega jms teel.

Loovliikumine võimaldab väljendada oma loomingulisust, eksperimenteerida ja improviseerida kartmata eksimist, näidata oma isikupära, teha iseseisvaid otsuseid, kogeda positiivseid emotsioone, õppida tundma oma keha ja organismi ja suhelda oma kaaslastega.

Loovliikumine sisaldab loovust ja loomingut, mängu ja mängulisust, liikumist ja muusikat, mistõttu seda võib pidada üheks kõige laste -ja noortesõbralikumaks tegevuseks.
See pakub võimalust ühendada erineva liikumiskogemusega lapsi ja noori nii, et kõigil oleks samaaegselt põnev ja vahva tegutseda.

VIDEO. Loovus ja liikumine
Viisin läbi Tallinna Mustamäe Laste Loomingu Majas lastega loovliikumise tunni kus kasutasin erinevaid liikumisharjutusi. Osalenud lapsed õppisid 1-3 klassis. Minu kokkupuude nende lastega oli esmakordne kuid sellegi poolest kõik lapsed olid hästi avatud ja tulid tegevusega kaasa. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar